ОСТАННІ НОВИНИ

У Прилбичах перепоховали останки родичів Митрополита Шептицького

|

Сьогодні, 8 листопада 2004 року, у Прилбичах, родинному селі Митрополита Андрея Шептицького, відбулося перепоховання, згідно із християнським звичаєм, тлінних останків Леона та Ядвіги Шептицьких та о. Маріуша, яких члени НКВС розстріляли 27 вересня 1939 року. Для того, щоб відслужити похоронне богослужіння, до Прилбич прибув Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.

Чин похорону завершився молитвою розрішення та запечатанням гроба. У спільній молитві також взяли участь представники місцевої влади, семінаристи, мешканці села, повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

У проповіді Блаженніший Любомир передусім подякував всім, хто прилучився до організації перепоховання. „Ця хвилина мусить нас у певний спосіб потрясти і змусити замислитися, – відтак продовжив Глава УГКЦ, – бо ці три особи загинули цілком невинно. Вони нічого злого не зробили. Їхня провина полягає в тому, що вони були родиною Митрополита Андрея, а римо-католицького священика – що він у цей час перебував у їхньому домі. Ці три особи – це представники тисяч, мільйонів людей, які так само, як і вони, цілком невинно згинули. Це сталося тому, що хтось у своєму серці вирішив робити зло, яке переросло у такі жахливі вияви, як вбивство невинних”. Це, за словами Глави нашої Церкви, має нас навчити і настановити, щоб не допустити до свого серця найменшого зла, адже воно із плином часу здатне набувати страшних форм і руйнувати все. „Хай сьогоднішня спільна молитва стане для нас пам’яткою про недопустимість існування серед людей ані краплини зла”, – сказав на завершення Блаженніший Любомир.

Після богослужіння домовина з тлінними останками Леона і Ядвіги Шептицьких та священика Маріуша-Домініка Скібневського була похоронена у крипті каплиці-усипальниці родини Шептицьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *