ОСТАННІ НОВИНИ

Біля пам’ятника Шевченку пройшов мітинг коаліції “Сила народу”

|

Близько чотирьох тисяч осіб зійшлися сьогодні до пам’ятника Шевченкові на мітинг, організований в рамках загальноукраїнської акції, що її проводить коаліція “Сила народу”. Ніяких слоганів на підтримку Віктора Ющенка не було, більше того, організатори попросили прибрати чорно-червоні прапори і залишити тільки державні прапори, аби не збурювати ситуацію.

Як пояснив керівник виборчого штабу Віктора Ющенка у Львівській області Петро Олійник, це радше інформаційний захід, щоби пояснити людям, що і як вони мають робити для перемоги свого кандидата у другому турі. “Ми оголошуємо план мирної мобілізації українського народу” – підкреслив Петро Олійник. У цих планах, зокрема, заклики до виборців – перевірити наявність свого правильно написаного прізвища у списках виборців, рівно ж як і своїх родичів. Записатися до добровольців, які ходитимуть по домівках і роз’яснюватимуть людям, що треба робити і як поводитися під час виборів. Водночас, Петро Олійник закликав людей бути готовими до довготривалих акцій протесту, якщо влада сфальсифікує результати виборів і не визнає перемоги народного кандидата Віктора Ющенка.

Він також зазначив, що влада також готується до другого туру. За словами Петра Олійника, до нього потрапили кілька документів, з яких видно схему роботи влади у підготовці до другого туру. Зокрема, це розпорядження керівника Львівського обласного штабу Януковича Олексія Радзівєського, у якому розписано кроки „щодо вдосконалення виборчого процесу“. Серед цих кроків – активізація роботи з підприємцями з боку СДПУ (о) та ДПА, заміна керівників кількох районних технологічних штабів та внесення пропозицій про зміну керівників кількох районних адміністрацій – Пустомитівської, Кам’янко-Бузької, Радехівської, Дрогобицької, Стрийської та Сокальської. Також передбачено активізувати роботу серед електорату, який працює в бюджетній сфері і в сфері освіти. Крім того, штаб Януковича планує провести переговори з представниками СПУ і КПУ.

До речі, присутній на мітингу перший секретар обкому СПУ Євген Таліпов у коментарі щодо цього пункту заявив, що ні за що не вестиме переговорів зі штабом Януковича.

Крім того, під час мітингу поширювали лист працівників обласного управління МВС України, які не хочуть бути інструментом у політичній грі. Щоправда, копії цього листа не підписані, однак, за неперевіреною інформацією, цього листа було надіслано до центрального апарату МВС України. З листа випливає, що під час наради, що буцім відбулася третього листопада, керівництво міліції Львівської області поставило своїм підлеглим певні завдання щодо роботи на користь кандидата Віктора Януковича. Зокрема, міліція має нібито встановити число осіб, що перебувають на заробітках і зробити так, щоби їх голоси відійшли до Януковича, проголосувати замість розшукуваних осіб так само на користь цього кандидата. У листі також наводиться інофрмація, буцім кожен з міліціонерів має підібрати по кілька спостерігачів, які мають підкидати бюлетні від імені Ющенка і їх мають затримати, щоби визнати вибори недійсними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *