ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийська єпархія УГКЦ урочисто відзначила День Єпархії

|

3 листопада відбулося торжественне відзначення Дня Стрийської єпархії та її покровителя, Святого Апостола Якова, Брата Господнього. З цієї нагоди в Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці Стрия була відслужена Архієрейська Літургія, яку очолив Преосвященний владика Юліян Ґбур, єпарх Стрийський. Про це Західній інформаційній корпорації повідомив прес-секретар Стрийської єпархії о. Павло Худ.

На урочистостях побували близько ста священиків з більш, ніж п’ятнадцяти деканатів Стрийської єпархії. Спільно з Владикою Юліяном вони молилися за єпархію та вірних, які живуть на її території. У своїй проповіді Владика подякував усім присутнім священикам за участь у Божественній Літургії, зазначивши, що в такий спосіб підкреслюється єдність єпископа з священиками та мирянами.

„Дуже важливо, щоб на духовній ниві, до якої покликав нас Господь, ми працювали спільно. Віднайдімо в собі сили побачити один в одному позитивні моменти нашої діяльності та підтримуймо ініціативи кожного, спрямовані на добро душ мирян, що проживають на території Стрийської єпархії, у ваших парафіях“, – закликав Владика Юліян.

Стрийська єпархія офіційно розпочала своє існування в листопаді 2000 року. Першим єпископом було обрано Преосвященного владику Юліяна Ґбура. Своїм покровителем єпархія обрала Святого Апостола Якова, Брата Господнього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *