ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з шахтарських регіонів Львівщини вирушать до Атлантики на велосипедах

|

Презентація проекту Першого міжнародного дитячого веломарафону “Україна-Атлантика”, девіз якого – “Молодь України за вступ до Європейського Союзу”. відбулася у Львові сьогодні. Організатори – благодійний фонд “Еко-милосердя”, Французька асоціація “Діти Соснівки” та “Міжнародна благодійна організація Левів”.

Учасники веломарафону – чотирнадцяти- і шістнадцятирічна молодь із Соснівки, Червонограда та Великих Мостів – протягом 55 днів проїдуть восьмома країнами Європи, відвідавши такі міста, як Львів, Краків, Освенцім, Прага, Нюрнберг, Страсбург, Кельн, Брюссель, Париж. Число учасників велопробігу – 26 – символізує 25 країн-учасників ЄС та потенційно нового члена об’єднаної Європи – Україну. Велопробіг розпочнеться 3 липня 2005 року у Соснівці, а завершиться 24 серпня в місті Лє Боль, що на побережжі Атлантики.

За словами одного із співорганізаторів акції, лідера партії Демократичний союз Франції, члена “Міжнародної благодійної організації Левів” Яна Горнвека, мета акції – сприяння процесу євроінтеграції України. Він повідомив, що в ході веломарафону відбудеться збір підписів молоді за прискорення вступу України до ЄС, а зібрані підписи велосипедисти символічно вручать голові Європарламенту у Страсбурзі.

“Паралельно у Франції в день приїзду українських велосипедистів проводитиметься акція “Відмовся від тютюну, наркотиків та алкоголю” – молодь Франції протягом одного дня повинна буде відмовитися від вживання алкоголю та куріння, а зекономлені кошти буде зібрано на вирішення проблем дітей, що проживають у Соснівці”, – зазначив Я. Горнвек.

“Міжнародна благодійна організація Левів” створена 1917 року в США. Сьогодні вона налічує 1 мільйон 4 тисячі представників у 192 країнах світу. У Львові представником організації є “Клуб Левів у Львові”.

Громадська асоціація “Діти Соснівки” створена в серпні 2004 року у Франції з метою допомогти мешканцям міста Соснівка хворим на гіпоплазію та залучити інвесторів для відновлення цілодобового водопостачання у Соснівці, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *