ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО УРП „Собор“ звинуватила Януковича в державній зраді

|

Львівська обласна організація Української республіканської партії „Собор“ звинуватила кандидата в президенти Віктора Януковича в державній зраді й попросила Генеральну прокуратуру порушити проти нього кримінальну справу. УРП „Собор“ попросила порушити кримінальну справу проти Януковича за статтями 111 „Державна зрада“, 110 „Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України“ і 109 „Дії, спрямовані на насильницькі зміни або зміну конституційного ладу або на захоплення державної влади“ Кримінального кодексу України.

У зверненні УРП „Собор“ до Генпрокуратури говориться, що останнім часом Янукович активно виступає за введення в Україні подвійного громадянства з Росією і надання російській мові статусу державної. Партія вважає, що ці заклики суперечать Конституції, зокрема статті 4, де зазначено, що в Україні існує єдине громадянство, і статті 10, де зазначено, що державною мовою в Україні є українська, повідомляє proUA.

УРП „Собор“ також вказала на те, що Україна є унітарною країною і що територія України є цілісною і недоторканною, а право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить винятково народові й не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. „Таким чином, у діях прем’єр-міністра Януковича є всі ознаки державного злочину проти основ національної безпеки України“, – сказано в зверненні.

Нагадаємо, що перед першим туром виборів Янукович заявив про намір домогтися офіційного статусу для російської мови і введення подвійного громадянства між Україною і Росією у випадку обрання президентом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *