Затримано двох студентів, які зірвали державний прапор

|

1 листопада о 23-й годині у Львові працівники міліції Личаківського райвідділу затримали двох студентів , які зняли із флагштоку та поламали древко державного прапора України.

Як вдалося з’ясувати міліціонерам, 18-річні юнаки виявилися студентами Львівського національного університету ім. Івана Франка. Один з них здобуває освіту на 2-му курсі платного відділення механіко-математичного факультету, інший — на 2-му курсі платного відділення юридичного факультету. З’ясувалося також, що обидва юнаки є мешканцями Червонограда,

Того дня, пропустивши заняття у вузі вони просто байдикували, розпиваючи з друзями спиртні напої. А ввечері, на перехресті вулиць Студентської та Левицького, вже добре захмелілі хлопці вирішили забрати собі національний прапор, що висів на будинку.

Ставши на плечі товаришеві, Юрій В. вирвав прапор з держака, кинув його на землю і, відламавши древко, спробував заховати полотно прапора під куртку. Але, побачивши , що з патрульної машини, котра проїжджала повз них працівники міліції зауважили їхні “діяння”, почали втікати. Однак “накивати п’ятами” їм не вдалося —правоохоронці затримали студентів та доправили їх до Личаківського райвідділу міліції м. Львова.

Цікаво, що хлопці навіть не зміг пояснити, навіщо вони вдалися до такого акту наруги над державною символікою. “Хотіли забрати прапор собі, —пояснили вони — але між собою ми ще не вирішили, для чого він нам”.

Начальник Личаківського райвідділу міліції, майор Роман Бацик розповів, що за даним фактом за ст. 338 ч. 1 ККУ “Наруга над державними символами” було порушено кримінальну справу, матеріали якої вже передані у прокуратуру Личаківського району. Затриманим загрожує штраф або позбавлення волі терміном на півроку, інформує ЦГЗ УМВС України у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *