ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинали відслужили панахиду на моглах українських та польських вояків

|

СЬогодні Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава Української Греко-Католицької Церкви, та Високопреосвященний Кардинал Мар`ян Яворський, Глава Римо-Католицької Церкви в Україні, відслужили Панахиду на українських та польських військових могилах на Личаківському цвинтарі у Львові, повідомляє прес-служба Глави УГКЦ. У спільній молитві також взяли участь священнослужителі православних Церков та представники Львівської облдержадміністрації. Організаторами акції виступили Український католицький університет та Незалежний культурологічний часопис „Ї”.

„Традиція є дієвою і має сенс тільки тоді, коли вона не переривається, – зазначив у повідомленні про спільну молитву редактор журналу „Ї” Тарас Возняк. – Навіть у найскладніші миті сучасної історії ми повинні пам’ятати про те, що основою нашого демократичного розвитку є міжнаціональна толерантність і спільна історична пам’ять”.

Після спільної молитви і покладення квітів на території польських військових поховань процесія перейшла до меморіалу воїнів Української галицької армії, де було відслужено Панахиду та покладено квіти. У своїх промовах Кардинал Мар’ян Яворський біля могил польських військовиків, а Блаженніший Любомир біля меморіалу воїнів УГА говорили про добрий звичай вже третій рік поспіль у перший день листопада спільно молитися за загиблих воїнів. Це, на думку промовців, є прикладом і засобом для примирення двох народів.

Крім цього Блаженніший Любомир зокрема сказав, що ті, хто тут поховані колись воювали один проти одного, а ми їхні діти, внуки через декілька десятиліть приходимо і молимося разом за упокій їхніх душ. Це сталося тому, що ми з плином часу зрозуміли важливу істину – якщо ми хочемо дійти до кращої майбутності, то нам потрібно іти разом. „Тому ця зустріч має таке особливе значення і я сподіваюся, що це стане твердим нашим звичаєм: спільна молитва і спільний марш вперед, до кращого майбутнього”, – сказав на завершення Глава УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *