ОСТАННІ НОВИНИ

Перед пам’ятником Шевченку зібралося більше восьми тисяч львів’ян

|

Понад вісім тисяч людей зібралося біля пам’ятника Шевченку на мітинг під назвою „Захисти свій вибір”, який організував обласний виборчий штаб Віктора Ющенка. На початку акції було понад три тисячі осіб, але потім до них від університету підійшли ще кілька тисяч студентів. Вони скандують прізвище Ющенка, тримають у руках державні прапори та символіку Ющенка. Керівник виборчого штабу Ющенка у Львівській області Петро Олійник заявив, що, за даними їхніх підрахунків, Ющенко переміг ще у першому турі, однак, зважаючи на численні фальсифікації у різних регіонах, число голосів, які отримав Ющенко, зменшено.

Він розкритикував роботу органів місцевого самоврядування на Львівщині, які неналежно поставилися до складання списків, що, за словами Олійника, не дозволило проголосувати близько 60-ом тисячам осіб. Він закликав людей до максимальної зібраності та активності і під час другого туру, обіцяючи, що „віддавати перемоги не збираються”. Як підкреслив Олійник: „Якщо треба буде захистити свій вибір, то ми до Києва підемо пішки, поїдемо поїздами або автобусами”.

Виступав також народний депутат Ярослав Кендзьор, який оприлюднив дані про те, що у виправному закладі №30 Львова голосувало 1400 ув’знених, тисяча з яких віддала голоси за Ющенка. Це, на його думку, свідчить про те, яким хочуть бачити своє життя навіть ув’язнені. Він також підкреслив, що більшість ув’язнених усвідомили, що вони опинилися за гратами завдяки політиці чинного уряду, зокрема, прем’єр-міністра Януковича.

Мітинг відбувається без ексцесів, рух транспорту не припиняється, щоравда, часом виникають корки, оскільки люди постійно пересуваються великими групами в керунку мітингуючих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *