Сьогодні 60-та річниця смерті Митрополита Андрея

|

Сьогодні минає 60 років з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького. З цього приводу в Архікатедральному соборі Святого Юра о 10 годині розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, яку у співслужінні з Преосвященним Владикою Ігорем Возьняком, Єпископом-помічником Львівським, відслужив Блаженніший Любомир Кардинал Гузар – повідомляєє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

У проповіді Глава УГКЦ звернув увагу присутніх, що вірні УГКЦ щороку у цей день вшановували пам’ять великого митрополита, та до дня легалізації нашої Церкви робили це таємно, а вже протягом п’ятнадцяти років – відкрито. Головний акцент у своїй проповіді Глава УГКЦ поставив на чесноті Митрополита Андрея, яка особливо потрібна кожному з нас у сучасних обставинах – відстоюванні правди.

Архієрейська Божественна Літургія завершилася Панахидою. Після закінчення богослужіння у Святоюрській крипті, біля домовини Слуги Божого Андрея Шептицького, вірні підносили свої молитви і просили про щедрі Божі ласки через заступництво великого Митрополита.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *