ОСТАННІ НОВИНИ

За вивіз сміття віднині доведеться платити дорожче

|

Оплата за послуги збирання, вивезення і захоронення твердих побутових відходів для населення зросте з 5 до 8 копійок за метр квадратний площі житла. Таке рішення сьогодні прийняли члени Львівського міськвиконкому. Рішення про підвищення оплати за вивіз сміття прийматимуть диференціально власники спеціалізованих фірм, які займаються даним видом діяльності.

„Це єдиний компромісний варіант, щоб до кінця року не дати місту втопитися у смітті”, ― зазначив заступник міського голови Львова із з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник.

Згідно із рішенням, районі адміністрації зобов’язуються провести з підприємствами житлового господарства інвентаризацію на наявність у них договорів із фізичними та юридичними особами, які займаються підприємницькою діяльністю, що призводить до утворення відходів на відповідній території, а також спонукати ЖЕКи до заключення в обов’язковому порядку договорів зі всіма суб’єктами підприємницької діяльності, у яких відсутні власні спеціальні майданчики зі встановленими на них ємностями для збирання відходів.

Причина, через яку збільшуються тарифи, збільшення вартості дизпалива. Якщо у тарифах дотепер було закладено на потреби пального 1,40 коп., то сьогодні необхідно 2,70 коп. Інакше підприємство працюватиме збитково. У тарифі потреби на паливо становлять 30%.

Таке рішення прийнято на виконання ухвали Львівської міської ради „Про затвердження Програми тарифної політики на житлові послуги для мешканців Львова.

Очікується, що аналогічне рішення прийме у понеділок голова Львівської ОДА Олександр Сендега, повідомляє „Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *