ОСТАННІ НОВИНИ

ЧБТР і ВАТ “Концерн Галнафтогаз” підписали кредитний договір на суму 23 млн. дол. США.

|

22 жовтня президент Чорноморського банку торгівлі та розвитку Мустафа Гюртін та генеральний директор ВАТ “Концерн Галнафтогаз” Юрій Кучабський підписали в Салоніках (Греція) кредитний договір на суму 23 млн. доларів США. Як повідомляє прес-служба ВАТ “Концерн Галнафтогаз” рішення про надання концерну кредиту було прийняте на засіданні Ради керуючих ЧБТР 5-8 червня. Кредит терміном на 7 років надано під проект розвитку мережі АЗК “ОККО” в Україні.

Після підписання договору Юрій Кучабський, генеральний директор ВАТ “Концерн Галнафтогаз”, зазначив, – “Сам процес підготовки до підписання кредитного договору був для нашої компанії доброю школою. Ми сьогодні проводимо переговори з кількома міжнародними фінансовими установами про інвестиції в бізнес Компанії. Після ЧБТР ці переговори підуть швидше і конструктивніше. Планів у нас багато, крім розширення мережі “ОККО” ми зараз реалізовуємо програму реконструкції та реновації наших нафтобаз. Так що працювати нашим фахівцям є над чим”.

Чорноморський банк Торгівлі та розвитку (ЧБТР) був створений країнами Чорноморського басейну (Росія, Греція, Туреччина, Україна, Болгарія, Румунія, Албанія, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова), як регіональний банк розвитку з метою стимулювання торгівлі в межах регіону. Статутний капітал банку 1,3 млрд дол. США. Частка України в статутному фонді ЧБТР 13,5%. Операційну діяльність розпочато з 1 червня 1999р. Штаб-квартира банку розташована у Салоніках (Греція).

ВАТ “Концерн Галнафтогаз”. Рейтинг D&B 4А-2. Належить до найбільших власників АЗС в Україні. Концерн володіє мережею АЗК „ОККО“, що складається з 86 сучасних комплексів. Загалом „Концерну Галнафтогаз“ належить близько 160 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернігівській областях, а також у Києві. Станом на 31 грудня 2003 р. підтверджені аудитом (Ernst & Young) консолідовані активи компанії становлять 336,1 млн. грн., чистий прибуток за 2003 рік – 11,1 млн. грн. ВАТ „Концерн Галнафтогаз“ першим з українських компаній прийняв Кодекс Корпоративного управління. Статутний фонд Концерну – 130 млн грн. На початку жовтня цього року “Концерн Галнафтогаз” підписав Угоду з “Райфайзенбанк–Україна” про відкриття нової кредитної лінії в розмірі 5 млн доларів США терміном на 5 років для розбудови мережі АЗК “ОККО”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *