ОСТАННІ НОВИНИ

Учителі залишили приміщення штабу Януковича і припинили голодувати

|

Львівські вчителі, які сьогодні пополудні три години домагалися зустрічі з керівником обласного штабу Віктора Януковича Олексієм Радзієвським, вирішили залишити приміщення штабу і припинити двотижневе голодування під стінами штабу. Це сталося після переговорів, що їх провели керівники освітян та представники обласної і міської влади.

Як зазначив керівник незалежної профспілки освітян Львівщини Андрій Соколов, головні вимоги імпровізованого пікету було виконано – освітянам представили угоду про оренду, до них прибув заступник голови ОДА Володимир Герич, а от керівник обласного штабу Олексій Радзієвський відмовився зустрічатися із профспілковим діячем у категоричній формі. Як повідомив Андрій Соколов, досягнуто домовленості про те, що у понеділок сторони зустрінуться для подальшого узгодження вимог вчителів та праці над їх реалізацією. Окрім того, вчителі вирішили припинити голодування, бо багато із них є членами дільничних комісій на виборах і мусять працювати там.

Зі свого боку Володимир Герич зазначив, що він небавом їде у Київ і там буде пробивати положення, аби передовсім кошти, заборговані за 57 статтею було виплачено тим освітянам, які мають уже рішення судів. Це приблизно 40 мільйонів гривень. Частина вчителів з обуренням зустріла такі пропозиції, однак більшість присутніх у приміщенні штабу Януковича проголосували за те, аби припинити акцію протесту і залишити приміщення. Одразу ж після того освітяни вийшли на вулицю і почали розбирати намети, у яких жили уже два тижні.

Потому брифінг для преси дав керівник штабу Януковича у Львівській області Олексій Радзієвський. Він назвав інцидент у штабі “ силовим захопленням з боку знавіснілого натовпу”, який “поламав двері і завдав тілесних ушкоджень охоронцеві”. На переконання пана Радзієвського, блокування роботи штабу є політичною провокацією з боку політичних опонентів Януковича . “Освітян використали наші політичні опоненти і передовсім “Наша Україна” та громадські організації, близькі до неї” – заявив Олексій Радзієвський. Він повідомив, що штаб офіційно звернувся до міліції та прокуратури з вимогою звільнити приміщення і усунути перешкоді у виборчій діяльності. Якими саме будуть подальші дії правоохоронців, поки що невідомо. На місці інциденту побували керівники міліції міста та області, однак ситуацію не коментували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *