ОСТАННІ НОВИНИ

Спроби умовити вчителів припинити блокування штабу Януковича результату наразі не принесли

|

Триває конфліктна ситуація поблизу обласного штабу Віктора Януковича, спричинена сьогоднішньою акцією вчителів, які вимагають погашення заборгованості по ст. 57 закону про освіту. Понад сотня людей продовжує стояти біля будинку вчених, в якому розміщено штаб. Частина протестуючих вчителів продовжує залишатись у приміщенні будинку вчених. 90 відсотків з них – жінки.

Переговори з протестуючими вчителями провів начальник обласного управління освіти і науки Михайло Брегін. Лідер вчительського страйкового комітету Андрій Соколов розповів про вимоги освітян, після чого Брегін пообіцяв зателефонувати в обласну адміністрацію, аби прибув уповноважений для ведення переговорів. Крім того Михайло Брегін пообіцяв умовити Олексія Радзієвського вийти до вчителів і продемонструвати угоду про оренду приміщення, яке перебуває на балансі обласного комітету профспілки працівників освіти і науки.

У приміщенні штабу, крім його працівників, перебуває лише кілька правоохоронців. Вчителі – у вхідному холі, коридорі тао на вулиці. Міліціонери заблокули вхід до будинку вчених, більше нікого не пропускаючи всередину, проте безперешкодно випускаючи бажаючих назовні.

Обидві сторони конфлікту скаржаться на побиття. Олексій Радзієвський у коментарі “Львівському порталу” заявив, що були нанесені тілесні ушкодження їхньому працівникові, що стояв на варті. У свою чергу вчителі стверджують про побиття охоронцями жінки, яка намагалась зайти до штабу. Потерпіла написала заяву про нанесення тілесних ушкоджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *