ОСТАННІ НОВИНИ

Залізничний район майже дочекався цілодобового водопостачання

|

На цілодобове водопостачання Залізничний район Львова зможуть перевести ще до кінця цього року. Основні роботи на водогоні “Будзень-Керниця” майже завершено. Про це сьогодні розповів в.о. заступника міського голови з питань інженерного будівництва та колишній керівник „Львівводоканалу“ Василь Склярський.

Наприкінці жовтня роботи з рекострукції водозаборів, заміни аварійних ділянок водогону “Будзень-Керниця” та будівництво резервуару і станції знезалізнення на насосній станції “Будзень” мають завершити. За словами Василя Склярського, це дозволить розширити графік подачі води у Залізничному районі, а згодом перевести його на цілодобове водопостачання. “Подача води має зрости з 28 тисяч кубометрів на добу до 53 тисяч кубометрів”, – наголосив В.Склярський. Окрім Залізничного району, воду з Городоцького напрямку отримує також частина Франківського та Шевченківського районів.

До кінця місяця також мають запустити в експлуатацію перший пусковий комплекс станції знезалізнення. Як повідомив колишній керівник “Львівводоканалу”, на станції за одну добу можна знезалізнювати близько 40 тисяч кубометрів води. Крім того, наступного року міська влада запланувала збудувати другий такий комплекс (передбачено, що він знезалізнюватиме близько 20 тисяч кубометрів води). На усі роботи з міського бюджету виділили 10 мільйонів 991 тисячу гривень.

Загалом наше місто отримує воду із шести напрямків (Городоцького, Північного, Яворівського, Золочівського, Стрийського та Пустомитівського). За добу львів’яни використовують 290-298 тисяч метрів кубічних води. Однак й досі 30% води втрачається через значну квількість витоків, хоча В.Склярський запевнив, що сьогодні у місті та за його межами великі витоки ліквідовано. Щоб ліквідувати усі витоки, треба ще замінити 14 км водопроводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *