ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю відзначатимуть День Біблії

|

Цієї неділі в оперному театрі Льова відбудеться урочиста академія з приводу святкування в Україні Дня Біблії, повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник західного регіонального центру Українського біблійного товариства Віталій Войтович. Водночас, ця академія продовжить святкування 100-річчя від часу виходу першого перекладу Святого Письма літературною українською мовою, що розпочалися минулого року.

Як пояснив Віталій Войтович, День Біблії святкують в останню неділю жовтня, однак цього року, у зв’язку із виборами президента, які власне, припадають на останню неділю жовтня, святкування Дня Біблії перенесли на тиждень наперед.

Окрім цього заходу Українське біблійне товариство шукає кошти на видання Біблії для незрячих, а також готує до друку четвертий переклад українською мовою Святого Письма, що найближчим часом буде закінчений і надрукований. За словами Віталія Войтовича, за час своєї дільяности Українське біблійне товариство надрукувало 5 млн. примірників біблійної літератури, в тім числі й Святе Письмо в перекладі Куліша, Левицького та Пулюя і в перекладі Івана Огієнка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *