ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти вузів Львова провели одногодинний страйк

|

З першої до другої години студенти кількох львівських вузів провели одногодинний страйк як акцію протесту проти дій правоохоронних органів щодо активістів громадської кампанії “Пора!” та інших громадських організацій, основу яких складають студенти. Про це сьогодні під час круглого столу розповіли представники громадської кампанії “Пора!”.

Біля пам’ятника Іванові Франку збіралося понад дві тисячі студентів різних вузів, аби висловити свою солідарність із затриманими в Чернігові активістами кампанії „Пора!“ та заявити осуд репресіям з боку силових структур, які намагаються за допомогою підкинутої вибухівки чи фальшивих гривень дискредитувати кампанію „Пора!“ як територистичну організацію.

Потому студенти колоною пройшли до розташованого неподалік обласного управління міліції і вимагали зустрічі з начальником обласного управління внутрішніх справ Олегом Салом, однак поки що заклики марні – ніхто до пікетувальників не вийшов. До речі, площа перед управлінням міліції очеплена правоохоронцями. Студенти, підійшовши до статуї Георгія Побідоносця, вшанували пам’ять загиблих міліціонерів хвилиною мовчання, подякували тим, хто охороняє спокій суспільства і скандували “ганьба!” тим працівникам міліції, які боряться зі студентами брудними методами.

За словами активістки “Пори!” Юлі, цього тижня їхня організація влаштовує ще два флеш-моби, про які журналістів додатково попередять, а на 31 жовтня порівці планують проводити мирні акції біля ТВК у Львівській області. До речі, до участі у сьогоднішньому крулому столі активісти запросили представників силових структур області, однак ні від міліції, ні від СБУ так ніхто не завітав, хоча зпрошення були розісланні іменні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *