ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 30 тисяч безробітних було працевлаштовано на Львівщині цього року

|

Упродовж січня-вересня 2004 року на Львівщині було надано соціальних послуг 127,5 тис. незайнятим громадянам, повідомила начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості облдержадміністрації Світлана Старічек. У повному обсязі виконуються завдання Програми зайнятості населення з надання соціальних послуг на цей період. Працевлаштовано 30,4 тис. осіб (у відповідному періоді торік 26,7 тис. осіб), у тому числі за рахунок надання дотацій працедавцям для працевлаштування безробітних 1,1 тис. осіб (0,9), виплачено одноразову допомогу з безробіття для започаткування підприємницької діяльності 1,1 тис. особам (0,9), охоплено професійним навчанням понад 7,7 тис. осіб (6,3), залучено до громадських робіт 14,1 тис. осіб (13,8). Особлива увага приділялася організації громадських робіт у соціальній сфері, де залучено 1,2 тис. осіб (з них понад 500 — на роботи з обслуговування пенсіонерів, майже 300осіб — з догляду за інвалідами).

Станом на 01.10.2004 року потреба підприємств, установ та організацій області в працівниках становила 4930 осіб проти 4887 осіб у відповідному періоді торік. Як наслідок на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) в середньому претендувало 12 осіб.

Для стимулювання належної роботи з працедавцями обласним центром зайнятості проведено низку заходів, орієнтованих на активізацію зусиль спеціалістів центрів зайнятості з підвищення якості надання послуг працедавцям, зокрема 1,4 тис. семінарів для працедавців, 117 ярмарок вакансій, організовано 185 “круглих столів”.

Усі центри зайнятості працюють в Єдиній інформаційно-аналітичній системі (надалі ЄІАС) “Державна служба зайнятості”. У 10-ти центрах зайнятості створені комп’ютерні класи для навчання комп’ютерній грамотності незайнятого населення з метою підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

У всіх центрах зайнятості створено кутки для осіб з обмеженою працездатністю (інвалідів). Це сприяє більш якісному наданню послуг такій категорії громадян, активізує її зусилля з пошуку шляхів до професійного становлення. Напрацьоване інформативне наповнення дає змогу таким особам зорієнтуватися на ринку праці, оволодіти інформацією про можливості професійного становлення та працевлаштування. Створено єдиний банк інвалідів, котрі звернулися до служби зайнятості у пошуках роботи та перелік підприємств з вільними робочими місцями, на які можуть працевлаштовуватися інваліди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *