ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулося освячення та закладення патріаршого собору УГКЦ

|

Учора відбулося освячення та закладення хрестів патріаршого собору УГКЦ в Києві, повідомляє прес-служба Глави УГКЦ. Свято розпочалося Архієрейською Божественною Літургією, яку у співслужінні з Високопреосвященним Владикою Іваном Юрковичем, Апостольським Нунцієм в Україні, Високопреосвященними Митрополитами та Преосвященними Єпископами, членами Синоду Єпископів УГКЦ, відслужив Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава УГКЦ. У цій Літургії взяли участь всі діючі єпископи України, єпархій та екзархій УГКЦ чотирьох континентів світу.

У проповіді Блаженніший Любомир передусім подякував владикам та священикам, які з ним служили, жертводавцям та усім, які духовно єдналися у цей час. Блаженніший Любомир зокрема сказав: „Ці хрести на банях і цілий наш храм стануть нашим орієнтиром. Це надзвичайно важливий момент у житті нашої Церкви, адже йдеться не про те, щоб збудувати ще один храм, а про те, що він для нас усіх – мешканців Києва, інших міст і сіл України та тих, хто живе за межами нашої держави – має стати орієнтиром, – орієнтиром, який поведе нас до Бога”.

Після Служби Божої відбулося освячення п’яти хрестів Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви. Чин освячення здійснив Блаженніший Любомир у співслужінні з владиками і духовенством УГКЦ у присутносні численно зібраних високодостойних гостей. Молитву освячення промовили три митрополити УГКЦ: Високопреосвященний Владика Михаїл Бздель, Митрополит Торонтонський, Високопреосвященний Владика Іван Мартиняк, Митрополит Перемишльсько-Варшавський та Високопреосвященний Владика Стефан Сорока, Митрополит Філадельфійський. Відтак Блаженніший Любомир окропив хрести освяченою водою. Тоді після відповідних приготувань найбільший хрест був піднятий і встановлений на центральному куполі.

Того самого дня о 19 годині у Великому залі Центрального будинку художника НСХУ (Львівська площа, вул. Січових Стрільців, 1-5), відбулася урочиста академія з нагоди Ювілею пам’яті Митрополита Андрея Шептицького та освячення хрестів Патріаршого Собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *