ОСТАННІ НОВИНИ

Українець Сендак та австріяк Штуманн зійшлися на тому, що повинні бути незалежні від центру

|

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак отримав запршення взяти участь в засіданні Асамблеї європейських регіонів. Засідання відбудеться наприкінці листопада 2004 року у Відні. Про це повідомив 8 жовтня на зустрічі з Головою Львівської обласної ради Михайлом Сендаком заступник Генерального секретаря Асамблеї європейських регіонів Франц Штумманн (організація існує від 1985 року, була створена з метою відстоювання інтересів регіонів країн Західної Європи у процесі євроінтеграції. Основна мета – посилення ролі і значення регіонів як всередині держави, так і на європейському рівні).

Стосунки між центром та регіонами, перспективи реформування в Україні адміністративної та бюджетної політики, політична ситуація на Львівщині – основні питання, які обговорювали учасники зустрічі. Михайло Сендак подякував пану Штумманну за те, що він вирішив зустрітися під час перебування на Львівщині з представницькою гілкою влади і висловив переконання, що саме завдяки європейській спільноті в Україні вдасться провести чесні і прозорі президентські вибори. „ Усі демократичні процеси в нашій державі блокуються діючою владою і це викликає незадоволення у народу. Вихід єдиний – зміна існуючого режиму“, – зазначив Михайло Сенгдак.

„Регіони повинні функціонувати незалежно від центральної влади . Ми вже маємо певний досвід у тому, як переборювати центральну владу і брати повноваження на себе. Саме посилення ролі регіонів, підтримка регіоналізму обговорюється під час засідання Асамблеї європейських регіонів“, – зазначив пан Штумманн. Він висловив перконання в тому, що вже у листопаді пан Сендак візьме активну учасить в засіданні Асамблеї і буде мати нагоду обговорити важливі для області питання з представниками цієї організації.

„Бюджетна політика нашої держави потребує реформування. Регіони абсолютно нічого не вирішують на даному етапі, а органи місцевого самоврядування не мають власного бюджету . Усі бюджетні процеси сконцентровані в центрі. Тому ця ситуація повинна зазнати кардинальних змін“, – зазначив на зустрічі Голова обласної ради.

Михайло Сендак і Франц Штумманн домовились про організацію спільної конференції, під час якої буде можливість обговорити усі ці питання, повідомляє прес-служби обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *