ОСТАННІ НОВИНИ

ЛНУ ім. Івана Франка святкуватиме п’ятиріччя з дня присвоєння статусу національного

|

Одинадцятого жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка святкуватимуть День університету. Саме цього дня п’ять років тому навчальному закладові було присвоєно стутус національного. Напередодні чергової річниці ректор університету Іван Вакарчук зустрівся з журналістами, щоби розповісти про сьогодення та плани на майбутнє.

За словами ректора, ЛНУ ім. Івана Франка – європейський університет, оскільки одним із завдань університету є забезпечення академічної свободи. „В університеті не потрібно диктувати, що і як викладати чи що можна говорити, а що – ні” – вважає І. Вакарчук. Водночас, він зазначив, що цьогорічна програма університету передбачає так зване долання ще одного кроку: намагаються покращити навчальну програму, оновити її, забезпечити кращий рівень обслуговування в бібліотеці та рівень експериментів на природничих факультетах. „На все це держава коштів не виділяє, ми це робимо з власної ініціативи”, – наголосив ректор. Наступного року, І. Вакарчук сподівається ще кращих умов для університету після підписання Україною Болонської декларації.

Незважаючи на те, що офіційно днем університету буде понеділок, сміливо можна сказати, що святкування вже тривають, оскільки провести всі заходи в один день було б неможливо. З 4-го числа в університеті проводять семінари, виставки наукових праць, презентації, влаштовують вистави, літературні вечори та інше. Загалом, ствяткування закінчаться до 14 жовтня проведенням конференції.

Довідка: В ЛНУ ім. І. Франка функціонує вісімнадцять факультетів та три коледжі – Правничий, Природничий та Педсагогічний. Засновано університет ще 1661-го року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *