ОСТАННІ НОВИНИ

“Пора!” дарувала міліціонерам квіти

|

Акцію „Наші і ваші права“ провели сьогодні активісти ГК „Пора!“. З 14.00 до 16.00 працівникам всіх львівських райвідділів було роздано листівки з метою закликати правоохоронців до співпраці з громадянами, зокрема з громадянською кампанією ПОРА!. Звернути їх увагу на болючі проблеми системи правового захисту населення, судової, податкової систем. Суть заходу полягає в тому, що декілька усміхнених дівчат з листівками і квітами заходили в приміщення райвідділу з наміром вручити правоохоронцям наше звернення.

У львівському обласному відділенні УМВС України, зважаючи на присутність журналістів, дівчат таки прийняв заступник начальника Ярослав Скиба. Слід зауважити, що для цього дівчата змушені були чекати більше 30 хвилин.

Проте у Галицькому райвідділі не все пройшло так гладко. Міліціонери затримали двох активісток ГК „ПОРА!“. Офіційною причиною затримання стало те, що на листівках немає вихідних даних. Таке звинувачення є безперечно надуманим, адже всі потрібні реквізити (телефони кампанії „Пора!“, адреса сайту) надруковані великим шрифтом над основним текстом листівки. Дівчат потримали півгодини у райвідділі і зрозумівши безпідставність звинувачень, після численних звернень журналістів і активістів, відпустили.

У Сихівському райвідділі на активістів вже чекав начальник цього закладу. Він почав кричати і вигнав наших друзів. Дівчата вирішили вручити листівки міліціонерам, коли ті закінчать робочий день. Це їм вдалось. Рядові міліціонери радо брали листівки і висловлювали свою підтримку, повідомляє прес центр ГК „Пора!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *