ОСТАННІ НОВИНИ

Виборчу дільницю в Італії відкриють за кошти народного депутата?

|

Сьогодні член політичної групи УНП, народний депутат Олекса Гудима вручив спікеру парламенту Володимиру Литвину копії підписів 497 громадян України, які проживають в місті Тренто (Італія) з проханням відкрити дільницю в їхньому місті, повідомляє прес-служба ЛОО УНП. Причому громадяни України готові самостійно профінансувати всі витрати на створення цієї дільниці. Оригінали підписів Олекса Гудима передав голові ЦВК Сергію Ківалову, а копії підписів – Костянтину Грищенку до МЗС України.

Під час зустрічі з головою Верховної Ради народний депутат наголосив, що в разі проблем з фінансуванням відкриття додаткових дільниць він готовий зробити свій внесок і перерахувати із своєї зарплати народного депутата за вересень-жовтень кошти для створення однієї додаткової дільниці в м. Тренто.

За інформацією Олекси Гудими, в Італії вже зібрано понад 10 тисяч підписів з проханням відкрити додаткові дільниці. За словами депутата, 6 жовтня він планує оголосити у парламенті запит на ім’я Литвина, Ківалова та Грищенка “Про не реагування органів державної влади на чисельні звернення громадян України, які проживають за кордоном, на їхні звернення і прохання щодо відкриття додаткових дільниць”.

Народний депутат також висловив сумніви, що “МЗС України зверталося з проханням до уряду Італії щодо надання згоди на відкриття додаткових дільниць в Італії”.

Як повідомлялося раніше, громадяни України, які працюють у місті Тренто (Італія) вимагають створення виборчої дільниці у цьому місті. Вони вимагають відкриття додаткової виборчої дільниці за місцем проживання і роботи, а не за 250 кілометрів, у Мілані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *