ОСТАННІ НОВИНИ

У листопаді відкриють філію Бюро делегата німецької економіки

|

З наступного місяця у Львові запрацює Представництво бюро делегата німецької економіки в Західній Україні. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації, про це розповіла делегат німецької економіки в Україні Карін Рау під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Олександром Сендегою.

Філіал Бюро оформлятиме службові візи для підприємців, надаватиме юридичні консультації , а також займатиметься активізацією двохсторонніх стосунків у сфері економіки. За словами Карін Рау, Львівщина стала дуже важливим регіоном у формуванні українсько-німецького економічного співробітництва, адже саме тут реалізуються масштабні інвестиційні проекти.

Зі свого боку, Олександр Сендега підкреслив, що обласна адміністрація і надалі робитиме все можливе, щоб умови інвестиційної діяльності у регіоні ставали все досконалішими, а ризики інвесторів мінімізовані.

“У нас склався особливий формат співпраці з Німеччиною, яка стала найбільшим інвестиційним партнером області. Саме на прикладі нашої співпраці ми вивчали можливі ризики та проблеми, з якими стикаються іноземні інвестори та спільно знаходили шляхи їх вирішення ”,- сказав під час зустрічі керівник області.

У І півріччі 2004 року зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною склав 119,2 млн. дол. США (11,1% від загального обсягу міжнародної торгівлі області. Порівняно з відповідним періодом 2003 року обсяг зовнішньоторговельного обороту збільшився на 40,9 млн. дол. США або на 52,3%, при цьому експорт збільшився на 27,5 млн. дол. США або у 2,1 рази, а імпорт – 13,4 млн. дол. США або на 24,8%.

Станом на 1 липня 2004 року німецькими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 43,9 млн.дол.США, що становить 13,1% від загального обсягу інвестицій в область. Слід зазначити, що протягом І півріччя 2004 року в економіку області залучено 5,3 млн.дол.США німецьких інвестицій (15,1% від загального обсягу надходжень). На Львівщині утворено 116 підприємств за участю німецького капіталу.

На території нашого регіону успішно працює одне з найбільших підприємств з іноземним капіталом – ТзОВ “Леоні Ваерінг Системс УА ГмБХ”. Загальний обсяг німецьких інвестицій, що вкладаються в розвиток виробництва, створення сучасної системи менеджменту становить близько 40 млн. Євро, що підтверджує важливість цього проекту не лише для області, так і для України в цілому.

Серед найбільших підприємств за участю німецького капіталу також можна вказати ДП “Стрийлісопродукт” (виробництво пиломатеріалів і шпал), СП “Вебасто-Електрон” (виробництво вузлів до автомобілів), Реабілітаційний центр “Еліта” (спеціалізується на лікуванні хворих на церебральний параліч за методом професора В.Козявкіна), ТзОВ “Браас Україна” (виробництво, торгівля будівельними матеріалами), СП „Україна-Польстер-Дизайн”, СП “Шкіряні меблі” які спеціалізуються на переробці деревини, виготовленні меблів, АТЗТ “Світанок” (виробництво сучасних вікон, дверей), СП “Європринт” (виробництво фарб, лаків), ТзОВ “Тристалко” (виробництво будівельних матеріалів), ТзОВ “Європа Турінг Україна”, СП “Л-Ертель”, ТзОВ “Еліта-Бізнес”, які спеціалізуються на наданні транспортних, туристичних послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *