ОСТАННІ НОВИНИ

Курортне місто Моршин планують розширити

|

Найближчим часом у Моршині планують збільшити кількість відвідувачів за рахунок розширення курортної території на площі 80-ти гектарів та будівництва нових санаторіїв. Наразі, за словами мера міста Віктора Безрукова, триває процес передачі цієї землі від Станківської селищної ради. Загалом, у Моршині щороку оздоровлюється близько сорока тисяч людей. Тут є дев’ять санаторіїв та чотири пансіонати.

Міський голова наголосив, що відпочивати приїжджають не лише українці, але й туристи з Америки, Ізраїлю, Німеччини та Білорусії. Власне, згідно з генеральним планом розвитку курорту на наступні двадцять років кількість відпочиваючих планують зібльшити з 3,7 тисяч до 7,5 тисяч на місяць. Щодо проблем курортного міста, їх, за словами Віктора Безрукова, теж достатньо, здебільшого це потреба крашого водопостачання, розбудові міста та кращому освітленні. Також є наразі деяка юридична затримка з оформленням ліцензії на використання мінеральної сировини (ропи), проте це питання мають вирішити протягом наступного місяця.

Завідувач лікувально-діагностичного відділу санаторію “Перлина Прикарпаття” Іван Варивода розповів, що води з моршинських джерел мають великий вміст спеціальних солей, через що їх називають моршинські розсоли. У джерелах №1 та №6 є вода підвищеної мінералізації (сульфатно-хлоридний, магнієво-натрієвий та сульфатний натрієвий типи), яку пити у чистому вигляді не можна. Для споживання її розводять з водою джерела відомого під назвою “Під Матінкою Божою”, яке має природню слабомінералізовану столову воду. До речі, саме з цього джерела продукують воду під торговельною маркою “Моршинська”. Відвідувачі курорту здебільшого п’ють воду тричі на день у центральному бюветі, де одночасно є чводи з усіх джерел, розведені відповідно до лікувального призначення. А набрати воду з четвертого джерела може кожен охочий, коли забажає.

Нагадаємо, третього жовтня Моршинський курорт святкуватиме вже 126 річницю з дня заснування. У санаторіях Моршина ефективно лікують захворювання органів травлення, сечовивідних шляхів, хвороби пов’язані з обміном речовин та супутні хвороби. До речі, досі традиційним тут вважають 24-денний курс лікування водами.

У більшості санаторіїв вартість проживання у звичайних номерах на цей час становить близько 1700 гривень а в номерах класу “Люкс” – до 3000 тисяч. Можна також оздоровлюватися за “курсівками” (без проживання та харчування).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *