ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова не створює перешкод у діяльності НПК “Галичина” - заява

|

Прес-центр ДПА у Львівській області розповсюдив чергову заяву з приводу подій довкола дрогобицького НПК “Галичина”. Вона є реакцією на сьогоднішню критику на адресу податкової з боку одного з акціонерів комбінату, тепер народного депутата Ігоря Єрємеєва. Подаємо текст заяви:

“Прес-центр ДПА у Львівській області вже неодноразово інформував громадськість про перебіг перевірки фінансово-господарської діяльності ВАТ НПК “Галичина”. Натомість з боку зацікавлених осіб лунають звинувачення на адресу працівників податкової служби у втручанні у господарську діяльність підприємства, зокрема у блокуванні виробництва та відвантаження готової продукції з території підприємства. Зокрема, 28 вересня в ефірі ТРК “Ера” народний депутат Ігор Єремеєв заявив, що податківцями блокується робота НПК “Галичина”. Податкова служба Львівщини у своїй діяльності використовує всі легальні методи моніторингу за діяльністю підприємства, зокрема й непрямі методи контролю за реальними показниками роботи підприємств. І не має порушення в тому, що контрольний пост Дрогобицької ОДПІ, який знаходиться за межами підприємства, відслідковує реальні надходження нафтопродуктів на підприємство і фактичне відвантаження готової продукції. Звичайно, такі кроки податківців не всім до вподоби. Особливо керівникам НПК “Галичина”, яких розшукує слідчий відділ управління податкової міліції ДПА у Львівській області на підставі порушення кримінальної справи.

Починаючи з жовтня 2003 року керівництвом підприємства свідомо створюються перешкоди щодо виконання органами податкової служби своїх повноважень. Значна частина бухгалтерських документів, необхідних для перевірки, на підприємстві відсутня. Керівництво ВАТ НПК “Галичина” повідомило, що документи, які вимагають працівники податкової служби для перевірки, передані народному депутатові Єремеєву І.М., члену фракції Народної Аграрної Партії України. Адже роль останнього в розкрученні конфлікту більш ніж очевидна і ґрунтується на матеріальній зацікавленості власника значної кількості акцій підприємства. Керівництву НПК “Галичина” вручено акт про перевірку, в якому зазначено, що сума донарахувань разом із штрафними санкціями складає 421 млн. 649 тис. 500 грн. Вказані порушення свідчать про систематичне ухилення від сплати податків, адже аналогічні порушення виявлені податківцями і під час попередніх перевірок.

Прес-центр ДПА у Львівській області заявляє, що ніяким чином податківці не перешкоджають діяльності підприємства у виробництві та відвантаженні нафтопродуктів. А відповідальність за штучно створений конфлікт, який виник між податковою службою Львівщини і керівництвом НПК “Галичина”, повністю лежить на особах, які причетні до діяльності вищезгаданого підприємства, через небажання останніх сплачувати податки у встановлених законом розмірах.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *