ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулася урочиста академія з нагоди 60-їрічниці примусового виселення українців з Польщі

|

У Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді відбулась урочиста Академія з нагоди 60-річчя початку виселення етнічних українців з території Польщі. Відкрив урочисту академію голова організаційного комітету свята, заступник голови Львівської ОДА Володимир Герич. “Депортовані українці потребують матеріальної і моральної підтримки української влади, а також розуміння польської спільноти”, – зазначив В. Герич.

Присутній на святі голова Державного комітету України у справах національностей і міграції Григорій Москаль нагородив відзнаками та грамотами Держкомнацміграції провідних діячів та активістів львівських товариств депортованих. За словами Г. Москаля, Державний комітет України у справах національностей та міграції розробив проект Декларації щодо прав депортованих і звернувся до Кабінету міністрів з проханням ініціювати парламентські слухання на тему примусового переселення українців з їх етнічних земель. повідомляє Західна інформаційна корпорація.

В період з 1944-1947 років та 1951-го з території Польщі в Україну насильно було переселено від 600 тисяч до 1 мільйона українців. Тільки з 56% переселенців влада тодішньої УРСР розрахувалася за втрачене майно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *