ОСТАННІ НОВИНИ

Презентували програму передподружньої катехизи

|

Сьогодні в Митрополичих палатах на Святоюрській горі презентували програму передподружньої катехизи, яка цими днями вийшла друком у книжці під назвою: „Безпосереднє приготування до святого таїнства Подружжя”. Цю програму видано з ініціативи Комісії родини Львівської архієпархії. Її вихід у світ благословив Преосвященний Владика Юліян Вороновський, голова Синодальної комісії для справ сім’ї – повідомлчяє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

Навчальна програма передподружньої катехизи містить 19 тематичних зустрічей по дві академічні години (8-10 півторагодинних зустрічей упродовж одного-двох місяців). Проведення такого курсу пропонують групам, до складу якої мають належати: священик – відповідальний за курс, лікар (християнин) або особа, що має відповідну освіту, психолог (християнин), подружня пара та юрист (християнин). Ця програма призначена для священиків та мирян, які беруть участь у приготуванні наречених до шлюбу. Під час презентації наголошували, що приготування молодих осіб до прийняття Святого Таїнства Подружжя і до життя після шлюбу є потрібною з пастирської точки зору передусім для блага наречених, християнської спільноти і цілого суспільства.

Програма дає можливість нареченим: краще вивчити основи християнської віри,краще пізнати одне одного, обговорити і обдумати основні теми, які стосуються суті подружжя та родинного життя, усвідомити зміст Святого Таїнства Подружжя,визначити роль сім’ї у житті Церкви, без поспіху прийняти остаточне рішення.

„Те, що ми сьогодні пропонуємо – це результати реальної праці, яка тривала протягом трьох років, – зокрема сказав єрм. Юстин Бойко. – Унікальність цієї програми полягає у тому, що її писали не теоретики, а люди, які займаються приготуванням молодят до Таїнства Подружжя”. Відтак п. Адріан Буковинський прокоментував підсумки анкетування наречених, які пройшли курс приготування до Святого Таїнства Подружжя (див. у додатку), а також розповів, що протягом 2003-2004 років Комісія родини вишколила 13 команд та зініціювала у Львівській, Самбірсько-Дрогобицькій та Стрийській єпархіях створення 14 центрів, які сьогодні проводять приготування наречених до життя в подружжі”.

А сестра Луїза Цюпа повідомила про те, що у процесі приготування наречених до Святого Таїнства Подружжя від наречених вийшла ініціатива щодо дальших зустрічей у церковних спільнотах. І тепер за сприяння Патріаршої катехитичної комісії почався процес створення біблійних шкіл при парафіях міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *