ОСТАННІ НОВИНИ

На “мирному” заході зійшлися противники та прихильники Януковича

|

На площі перед університетом Франка відбувається, як стверджують її організатори, аполітична акція під гаслом “Мир”. Однак, перед пам’ятником Іванові Франку зібралося кількасот молодих людей з транспарантами, на яких висловлені абсолютно протилежні політичні думки.Одні молоді люди у руках тримають транспаранти на зразок: “Ні – тероризму”, “Схід-Захід: Україна єдина”, “Жінки України проти війни”.

Другі, зодягнені у футболки з великим “я”, висловлюють свою підтримку кандидату в Президенти Вікторові Януковичу, інші із закритими чорними бандамами обличчями, тримають плакати: “Україна – не зона, Президент – не пахан”, “ДеградаціЯ”, “Я – внатурі пив чефір”.

“Учора ми дізналися, що нині тут відбуватиметься акція присвячена підтримці В. Януковича. Тому прийшли, щоб простояти мовчки і показати, що молодь Львова проти Януковича”, – розповів “Львівському порталу” один із активістів Громадянського руху “Чиста Україна”. За його словами, багатьом студентам, які сьогодні прийшли підтримати Януковича, за присутність на акції заплатили від 10 до 15 гривень.

В той же час, з іншого боку університету з’явився мікроавтобус, де молоді люди активно розбирають футболки та агітки за Януковича. За словами керівника Союзу молоді “Регіони України” В’ячеслава Волошина, сьогоднішня акція таки присвячена підтримці В. Януковича, і молоді люди прийшли сюди, щоб підтримати його кандидатуру в Президенти України. Хоча на початку заходу, голова спілки “Берегиня України” у Львові Галина Бочарова розповіла, що акція абсолютно аполітична. “Ми лише хочемо, щоб наші матері повернулися із заробітків на Україну, хочемо, щоб у державі запанував мир,”- заявила вона. У агітках, які роздаються разом із інформацією про Всеукраїнську спілку “Берегиня України”, яка виступила організатором нинішнього “мирного” заходу, людей закликають сказати “ні” державному перевороту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *