ОСТАННІ НОВИНИ

Чому поляки не люблять українців

|

Книжку під такою назвою презентував минулої суботи екс-львівський, а тепер варшавський журналіст та есеїст Володимир Павлів. За словами автора, видання, що вийшло у серії “Бібліотека “Поступу”, є збіркою текстів, опублікованих у розмаїтих українських медіа і стосуються різних аспектів стосунків між українцями та поляками. Крім того, у книжці є кілька текстів, написаних спеціально для цього видання для уточнення чи акцентування певних нюансів.

Як зізнався сам автор, заголовне і риторичне питання йому часто ставлять українці, які приїжджають з ріних причин до Польщі. Особливо, це стосується зазбручанських українців, які не мають особливих знань, ані про протистояння АК з УПА, ані про акцію “Вісла”, а ні про Волинську трагедію. Проте він не намагався дати тверду і однозначну відповідь на поставлене запитання, а зібрати мозаїку, з якої читачі мади б зробити свої власні висновки.

Презентація цієї невеличкої за об’ємом книжки плавно перетворилася у дикусію щодо стосунків між українцями та поляками. Деякі учасники дискусіії навіть пропонували авторові у якості відповіді на питання, винесене у назву книги, написати інший твір – “Чому українці так люблять росіян”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *