ОСТАННІ НОВИНИ

Дорогу на смітник все ще перекрито

|

Приблизно 50 мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Збиранка все ще перекривають дорогу, що веде до міського сміттєзвалища. Як повідомили „Львівський портал“ у сільраді Великих Грибович, представники цього села та інших разом з представниками Жовківської районної влади та Львівської міської ради намагаються досягнути компромісу щодо руху транспорту на сміттєзвалище, але результату поки що немає, а відтак понад 40 автомобілів зі сміттям не можуть доїхати до місця призначення і створюють на трасі дуже своєрідного запаху корок.

Селяни мають претензії до міської влади з приводу водогону, збудованого приблизно 10 років тому. Нещодавно він поламався і потребує ремонту і місцеві жителі вимагають, щоби ремонт відбувався за кошт міста. На зустріч із пікетувальниками відбули начальник управління інженерного господарства Василь Склярський та начальник управління житлового господарства Ігор Базарник.

Окрім того, за повідомленням Західної інформаційної корпорації, учора відбулася позачергова сесія Жовківської районної ради. У порядку денному було єдине питання – порушення екологічного законодавства при експлуатації Львівського сміттєзвалища та невиконання чотирьохсторонньої угоди “Про спільну діяльність із забезпечення екологічної стабільності й безпеки Львівського міського сміттєзвалища та вирішення екологічних та соціально-побутових проблем прилеглих до нього територій”. Заслухавши інформацію грибовицького сільського голови І. Гриціва, малехівського сільського голови В. Синьковського, голови районної ради І. Максиміва та голови райдержадміністрації П. Греня, районна рада не ухвалила рішення про закриття сміттєзвалища. Однак 20 вересня сесія Жовківської районної ради має продовжити свою роботу та прийняти остаточне рішення щодо експлуатації Львівського сміттєзвалища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *