ОСТАННІ НОВИНИ

Нафтопровід “Одеса-Броди” розпочинає роботу у реверсному режимі

|

Від сьогодні нафтопровід “Одеса-Броди” розпочинає роботу у реверсному режимі – він прекачуватиме з Одеси до Бродів нафту, що належить російській компанії ТНК-ВР. Минулої суботи було закінчено заповнення нафтогону технологічною нафтою у Бродах і, як запевнив заступник голови правління ВАТ “Укртранснафта” Володимир Василюк, нафтопровід став готовий до комерційного використання.

До кінця цього року нафтогоном планується перекачати 2,25 млн. тонн нафти. Контракт з ТНК-ВР укладено на три роки і щороку планується перекачувати максимум 9 млн. тонн палива. Водночас, представники української компанії запевнили, що контракт про реверс укладено таким чином, що у разі надходження більш вигідних пропозицій, у тому числі, й щодо аверсного викристання нафтогону, то “Укртрансфта” зможе ними скористатися.

Нафтопровід “Одеса-Броди” будували протягом 1996-2002 років. Його довжина становить 675 км, а вартість будівництва склала 550 млн. гривень. До комерційного використання вартість утримання нафтогону становила 15 млн. гривень на рік. Проектна потужність нафтогону – 14,5 млн. тонн на рік. Представники компанії повідомили, у разі прокачки щороку 9 млн. тонн нафти, компанія отримуватиме дохід у розмірі 91,8 млн. доларів на рік. Вартість транспортування 1 тонни нафти по усьому нафтогону складає 4,6 долара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *