ОСТАННІ НОВИНИ

Команда Ющенка вперше розробляє чітку та логічну військову політику - Володимир Антонець

|

Сьогодні у Львові відбувся регіональний семінар з питань військової програми кандидата у Президенти України Віктора Ющенка. Як повідомляє прес-служба виборчого штабу Вітокра Ющенка у Львівській області, на цю зустріч приїхали активісти патріотичних офіцерських громадських організацій з Волині, Тернопільщини, Львівщини, Рівненщини, які підтримують Віктора Ющенка та співпрацюють з обласними штабами Ющенка.

З основною доповіддю виступив керівник військової програми у центральному штабі Віктора Ющенка, генерал-полковник у відставці, колишній командувач Військово-Повітряних Сил України Володимир Антонець. Він зокрема зазначив:“З часів розвалу СРСР та його збройних сил разом з військово-промисловим комплексом, і з дня створення незалежної України, в нашій державі жоден президент вкупі з багатьма урядами не розуміли суті й призначення військово-політичної діяльності для суверенної країни. Вони просто не хотіли й не вміли цього робити. Адже створення концепції національної безпеки, військової доктрини, а тільки потім, за вимогами цих документів, реформування Збройних Сил, вимагає не лише наукового підходу, але й найперше твердої послідовної політичної волі. Така воля є у Віктора Ющенка та його команди”.

З приводу теперішнього стану Збройних Сил Володимир Антонець наголосив: “Говорити про будь-який цивільний контроль за українськими силовими структурами, узаконений свого часу парламентом, просто непристойно. Такого контролю нема і не може бути у клановій державі, де ті ж кланові принципи є основними в діяльності всіх державних структур. Навіть військовий бюджет країни складено так, що проконтролювати його виконання чи використання практично неможливо. Профільні парламентські комітети ніяк не впливають на діяльність війська, кадрову політику, витрачання грошей платників податків. Тому на рівні полку, бригади, дивізії, не кажучи про вищі щаблі, практично не залишилося професійних, освічених, принципових офіцерів. Зараз, під зручним приводом реформування, останніх з них викидають з війська. Залишаються безграмотні кар’єристи, пристосуванці.”Керівник військового проекту Віктора Ющенка нагадав, що парламентська фракція “Наша Україна” відмовилася голосувати за закон про реформування Збройних Сил, бо він, ніяк фінансово не обґрунтований і не забезпечений, виглядав спробою їх остаточно донищити і викликати соціальне невдоволення серед військовослужбовців та членів їхніх родин. Всі заяви Євгена Марчука та його попередників, що Збройні Сили готові дати відсіч будь-якій зовнішній агресії, — повна нісенітниця.Генерал Антонець нагадав, що саме в час роботи уряду Ющенка було прийнято найбільше постанов про удосконалення матеріального забезпечення та соціального захисту військовослужбовців, виплати заборгованостей з військових пенсій та платні. Сьогоднішні “реформатори” воліють про це не згадувати. Та саме соціальна складова є дуже важливою у військовії програмі Ющенка. Військова служба має стати професійною, престижною, шанованою у суспільстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *