ОСТАННІ НОВИНИ

У Жовкві провели всеукраїнську нараду з проблем м’ясного скотарства

|

Сьогодні у Жовківському районі провели всеукраїнську нараду з проблем м’ясного скотарства, участь у якій взяли представники управлінь АПК з усіх регіонів України. Як зазначив під час пленарного засідання генеральний директор Укрплем’єднання Олег Білозерський, цю нараду вирішено було провести у Львівській області, бо вона є однією з передових в Україні і має уже серйозний досвід вирощування м’ясних порід ВРХ.

За словами Олега Білозерського, зміни у чинному законодавстві спричинилися до того, що фермери повинні провести тотальну ідентифікацію ВРХ, оскільки без цього не можна буде відправляти м’ясо на експорт і отримувати кошти з державного бюджету, закладені на розвиток м’ясного скотарства, а кошти це чималі – до 3 млрд. гривень. „Ці зміни спричнилися до того, що вже зараз ми маємо приріст числа голів худоби на 4% по усій Україні,а у Львівській області він один із найкращих“ – зазначив Олег Білозерський. За його словами, до згідноз програмою розвитку м‘ясного скотарства, до 2012 року число поголів’я має зрости до 400 тисяч корів м’ясних порід. Зараз це поголів’я становить 129 тисяч голів, із яких 36 тисяч припадає на племзаводи. О.Білозерський також зазначив, що на усіх племзаводах корови уже отримали свої ідентифікаційні номери.

У Львівській області м’ясним скотарством займаються 14 спеціалізованих господарств, які мають майже три тисячі голів ВРХ різних порід – від голштинськї та симентальської до суто українських – поліської та волинської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *