ОСТАННІ НОВИНИ

Зроблено спробу саботувати виборчий процес

|

У Дрогобичі, під час вчорашнього засідання територіальної виборчої дільниці 123-го округу, на якому розглядалися питання готовності виборчих дільниць до голосування, представники Януковича та інших провладних кандидатів підняли питання кількості виборчих дільниць, наполягаючи на тому, що низку дільниць потрібно закрити або об’єднати. Члени ТВК від інших кандидатів частково погодилися на цю пропозицію, намагаючись при цьому забезпечити компромісність рішення, повідомляє прес-служба виборчого штабу Віктора Ющенка у Львівській області.

Таким чином, згідно з голосуванням було закрито дільницю у лікарні в Стебнику та об’єднано дві дільниці в одну в Дрогобичі. Коли ж представники провладних кандидатів, незважаючи на усні домовленості, спробували протягнути питання про об’єднання чергових двох дільниць в Дрогобичі, то їм для цього не вистачило голосів. Питання ставилось декілька разів, однак жодного разу так і не набрало двох третин голосів. Розчаровані невдачею 28 членів ТВК, які представляють кандидатів від влади, вирішили покинути засідання ТВК і таким чином зірвали його роботу.

Штаб Віктора Ющенка у Львівській області виступає проти необгрунтованих об’єднань виборчих дільниць, оскільки це створює загрозу зайвого нагромадження людей під час голосування, що негативно впливає на конституційний процес волевиявлення, а також створює небезпеку життю і здоров’ю виборців, як це було на останніх парламентських виборах.

Враховуючи те, що Дрогобицька ТВК нараховує 44 члени, 28 з яких є представниками кандидата від влади, їхня неявка на засідання або його бойкотування призведе до відсутності кворуму і відповідно до саботування роботи ТВК протягом тривалого періоду, і, таким чином, виборчий процес на Дрогобиччині буде зірвано. Ймовірно, що причиною такої поведінки провладних представників може бути усвідомлення того, що в них замало голосів для прийняття потрібних рішень, а оскільки йти на компроміси та домовленості вони не вміють чи не бажають, то їхнім єдиними аргументом залишається зрив виборчого процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *