ОСТАННІ НОВИНИ

В обіг надійдуть пам`ятні монети „Собор святого Юра“

|

Національний банк України вводить в обіг 15 вересня пам’ятну монету „Собор святого Юра ” номіналом десять гривень, присвячену одній з визначних пам’яток українського зодчества XVIII c толіття, у якій знайшли яскраве втілення прийоми західноєвропейського барокко собору святого Юра. Львівський кафедральний собор, фундатором якого був митрополит Атанасій Шептицький, збудовано впродовж 1744 – 1761 рр. за проектом найвизначнішого архітектора тогочасного Правобережжя Бернарда Меретина, повідомляє управління зв`язків з громадськістю та ЗМІ НБУ.

Монету виготовлено із срібла 925-ї проби. На аверсі монети зображено статую св. Юра роботи Йогана Пензеля, на реверсі — зображено собор та розміщено написи Собор святого Юра (угорі півколом) та Львів (унизу) .

Також Нацбанк нагадує, що десятигривнева пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *