ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни молилися, вшановуючи пам’ять Йосифа Сліпого

|

Низкою заходів Львів сьогодні відзначив двадцяту річницю смерті патріарха Йосифа Сліпого. О 13.30 розпочалася панахида у крипті собору Св. Юра, потім пішим походом студенти та викладачі Українського католицького університету, Львівської духовної семінарії Святого духа та вірні християни пройшли до колишнього будинку Богословської академії на вулиці Коперніка та поклали квіти до пам’ятного знаку Патріарху Йосифу.

Патріарх Йосиф Сліпий довший час був ректором Духовної семінарії і так само був співзасновником Богословської академії, це – велика постать, яка працювала для церкви віддано. Патріарх був великим авторитетом для усіх українців, не лише для українців-католиків, і ми молимося сьогодні, вшановуючи його пам’ять, зазначив ректор Львівської духовної семінарії о. Богдан Прах.

З приводу 20-ї річниці смерті Патріарха Йосифа в Архікатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку відслужив Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава УГКЦ, у співслужінні з іншими Преосвященними Владиками, повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

У проповіді Блаженніший Любомир зокрема сказав: „Я б хотів сьогодні підкреслити одну прикмету Патріарха Йосифа, яка для нас усіх справді дуже важлива. Він був ув’язнений вісімнадцять років. Нема найменшого сумніву, що ті, хто його переслідував, намовляли його зробити крок, який віддалив би його від своєї пастви. Для них це було б тріумфом, а для нас – жахливою втратою… Патріарх Йосиф як Глава Церкви був дуже свідомий своєї відповідальності перед людьми і тому не піддавався на жодні намовляння та залякування і готовий був за це терпіти різні приниження, незручності, страждання… “.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *