ОСТАННІ НОВИНИ

“Твоє право” розпочало програму захисту виборчих прав

|

Благодійна організація “Твоє право” у приміщенні Інституту політичних технологій презентувала програму “Правова освіта і захист виборчих прав громадян Львівщини”. Зареєстрована ще у листопаді 2000 року як юридична особа, організація з вересня цього року приступила до активізації своєї діяльності. Зокрема, програма, яку представили сьогодні, розділена на три напрямки у яких і буде працювати “Твоє право” – просвітницький, організація громадських приймалень у районах та створення “гарячої лінії” для надання консультаційної допомоги виборцям.

Громадські приймальні вже відкриті у Львові, Дрогобичі та Сокалі, де за даними ЦВК проживає 52% виборців області. Із правовими питаннями чи наявними порушеннями виборчого законодавства можна звертатися за телефоном 2-919-500. Голова правління благодійної організації Олег Ільків запевнив, що“Твоє право” працюватиме із кожним скаржником від зустрічі з ним аж до розгляду його справи у суді. Адже члени організації мають закінчену юридичну освіту, відтак можуть представляти інтереси скаржників у судових інстанціях. Крім того, Олег Ільків підкреслив, що водночас будуть напрацьовані ефективні методики як судового, так і позасудового захисту громадян, які можна буде використати і під час наступних виборів.

Презентована благодійною організацією програма здійснюється за підтримки Асоціації американських правників/Правової ініціативи в Центральній Європі та Євразії (АВА/CEELI).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *