ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра відзначать 20-у річницю смерті кардинала Сліпого

|

Завтра відбудуться урочистості з нагоди 20-ліття смерті Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, повідомляє прес-служба Українського католицького університету. Вони розпочнуться о 13:30 панахидою в крипті собору Св. Юра, яку відслужить ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Богдан Прах.

Після панахиди, о 14:00, розпочнеться піший хід до колишнього будинку Богословської академії на вул. Коперніка, щоби покласти квіти до пам’ятного знаку Патріарху Йосифу. В урочистостях візьмуть участь студенти та викладачі Українського Католицького Університету, Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та всі охочі.

Блаженніший Йосиф був довголітнім ректором Богословської академії. Після смерті Митрополита Андрея владика Йосиф очолив УГКЦ. 18 років він був в’язнем ГУЛАГу, згодом, коли під тиском світової громадськості владику звільнили, Папа Іван XXIII возвів його до кардинальської гідності. Перебуваючи у Римі, він продовжував дбати про добро своєї переслідуваної Церкви. В 1963 році заснував Український Католицький Університет в Римі, який став осередком освіти української молоді в діаспорі.

“Патріарх Йосиф відомий своєю педагогічною діяльністю. Нас, молодих студентів богослов’я, він вчив найперше власним прикладом. У Римі в 70-х роках, коли Ватикан намагався здобути прихильність Московського патріархату, позиція УГКЦ часто була невигідною тому відсувалася на другий план. Патріарх був для нас батьком, який глибоко знав і до безтями любив Церкву і свій народ. Він завжди, перед прихильниками та противниками у різний спосіб засвідчував духовні цінності УГКЦ,” – наводить прес-служба УКУ слова учня Патріарха Йосифа, директора Інституту богословської термінології та перекладів УКУ п. Михайла Петровича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *