ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери провели „Канікули з Богом“

|

Завтра о 16.00 в конференц-залі УКУ відбудеться звітна зустріч учасників євангелізаційної програми „ Канікули з Богом”, яка відбулася на Сході України. Участь у зустрічі візьме Преосвященний Владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський.

Протягом 5-19 серпня в Донецько-Харківському екзархаті тривала програма парохіяльних таборів „Канікули з Богом”, що охопила шість парохій в Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. 29 волонтерів, переважно студенти та випускники УКУ, а також члени християнських організацій Львова, здійснювали служіння для мирян УГКЦ. Ця програма була спрямована на різні вікові категорії: діти, молодь і люди похилого віку. Волонтери пройшли спеціальну підготовку на початку квітня, поглибивши свої знання з богослов’я, психології та соціальної роботи. Вони також самостійно підготували cпіваник релігійних пісень для дорослих, а збірку ігор та сценок – для праці з дітьми.

До акції долучились і львів’яни, зокрема миряни Львівських парохій Свмч.Йосафата на Замарстинівській, Покрови Пресвятої Богородиці на Личаківській, Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові і Вознесіння ГНІХ на Левандівці, церкви Андрія. За досить короткий час організаторам акції вдалося зібрати понад тисячу книг релігійної літератури.

Координатор програми Марічка Крижанівська зауважила: “Волонтери не очікували, що парафія на Сході України може складатися з восьми осіб. Тому своєрідним викликом для нас було перемінити наші сподівання і прийняти реальність такою якою вона є — коли є мало людей і їм треба послужити. Не осудити інших, а просто прийти до них і засвідчити свою любов”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *