ОСТАННІ НОВИНИ

Представник „Соціальної справедливості“ сумнівається в легітимності існування аграрної фракції в облраді

|

Координатор депутатської групи „Соціальна справедливість” Львівської облради Ігор Дума вважає, що заяви про створення фракції НАПУ у Львівські облради є передчасними, оскільки згідно з регламентом облради депгрупа і фракція повинна налічувати від 15 членів. Водночас, І. Дума повідомив, що „СС“ вже має тридцять членів, бо нещодавно на ім’я голови Львівської облради подали заяви депутати Зіновій Карпінський (фракція НУ) та Микола Давидович (депгрупа „Ділова Львівщина). Керівник секретаріату облради Богдан Петрушак повідомив, що всі переходи та зміни у складі фракцій і депутатських груп згідно регламенту Львівської облради легітимізуються тільки на сесійному засіданні.

Якщо І. Дума стверджував, що для створення свого формування в облраді аграріям треба 15 осіб, то Б. Петрушак зазначає, що „кількість членів фракції повинна нараховувати від 15 членів, а депгрупи від 3 до 15“ . Він вважає, що всі заяви про зміни складу депгруп чи фракцій або про створення нових груп чи фракцій можна вважати такими, що не відповідають дійсності, адже формально вони не були оголошені на засіданні облради.

За інформацією інших джерел, у Львівській облраді вже створено фракцію НАПУ. Заяви на вступ до фракції аграріїв написали шестеро депутатів – членів Народної аграрної партії України: Петро Комар, Анатолій Дейнека, Ярослав Янишин, Василь Романів, Василь Круць та Анатолій Биць. Найближчим прогнозують збільшення фракції НАПУ у Львівській обласній раді сягне 15-18 депутатів.

У Львівській облраді на сьогодні є одна фракція ― „Наша Україна” (29) та дві депутатські групи: „Соціальна справедливість” (30) і „Ділова Львівщина” (15-17). Загалом у Львівській облраді 81 депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *