ОСТАННІ НОВИНИ

Кардиналові Мар’янові Яворському вручено відзнаку за укріплення міжнаціональної злагоди

|

Сьогодні в Управлінні Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви кардиналові Мар’янові Яворському, митрополитові Львівської митрополії РКЦ вручено відзнаку “За особистий вагомий внесок у зміцнення миру та міжнаціональної злагоди в Україні”. Нагороду від імені уряду країни вручив голова державного комітету України у справах національностей та міграції Генадій Москаль.

За тринадцять років незалежності у нашій державі не було і немає підгрунття для серйозних міжнаціональних конфліктів. На тлі того, що останнім часом відбувається у наших сусідів, Україна залишається стабільною країною. І у цьому не лише заслуга уряду, а й Церкви, відзначив пан Москаль. Серед вірних Римо-католицької церкви багато людей різних національностей – поляки, росіяни, литовці, словаки, чехи – тобто, національні меншини.

Кадинал Мар’ян Яворський, подякувавши за високу нагороду, сказав, що Служба Божа у Римо-католицькій церкві відправляється різними мовами, але молитвами вона не роз’єднує людей, а закликає до миру і злагоди, бо завжди працювала не на себе, а на спільноту.

Це друга нагорода, яку вручають церковним діячам – першу отримав владика Української православної церкви митрополит Володимир (Сабодан).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *