ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські підприємці та міська влада зібралися на семінар

|

Львівські підприємці та міська влада зібралися сьогодні в сесійній залі Ратуші, щоб обговорити проблемні питання розвитку підприємництва у нашому місті, а також запропонувати шляхи їх вирішення. Семінар на цю тему приурочений Дню підприємця, який відзначатимуть цієї неділі.

Нині у Львові налічується 9 тисяч 700 суб’єктів підприємницької діяльності, з них 8 тисяч 600 є малими підприємствами. За словами заступника міського голови з питань промисловості та підприємництва Володимира Яніва, саме малі підприємства сьогодні значно наповнюють міську скарбницю. Половина промислового виробництва області припадає на Львів, а приріст промислового виробництва за цей рік становить 11,7%. “Нині у нас добре розвинута харчова промисловість, переробка сільськогосподарської продукції, легка промисловість, целюлозна, хімічна, нафто-хімічна,” – розповів Володимир Янів. Сьогодні на 10 тисяч мешканців нашого міста припадає 114 підприємтсв.

Однак, слабо нині ведеться робота із захисту інтелектуальної власності. На думку уповноваженого з питань захисту прав підприємців по місту Львову та Львівської області Зеновія Бермеса, міській владі обов’язково треба переглянути концепцію розміщення яток, удосконалити орендні стосунки та збільшити фінансування розвитку підприємництва. “Цього року на розвиток підприємництва місто виділило 100 тисяч гривень. Це дуже мала сума. Ми просимо в ради 300 тисяч, однак депутати щороку врізають цю цифру,” – зазначив начальник управління промисловості та підприємництва ЛМР.

На завершення учасники семінару затвердили проект рішення, у якому вони звертаються до міської ради з проханням переглянути чинну програму розвитку підприємництва, а на 2005-2010 роки розробити і затвердити нову, а також збілишити фінансування заходів, спрямованих на покращення розвитку підприємництва у нашому місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *