ОСТАННІ НОВИНИ

Засідання у справі “Ідеаліста” не відбулося

|

Під час сьогоднішнього судового засідання за позовом голови Державного комітету України у справах національностей та міграції Генадія Москаля до редактора газети „Ідеаліст“ жодного рішення знову не було прийнято, оскільки редактор не з’явився. Його колеги казали, що він, начебто, хворий, проте офіційно цієї інформації ніхто не підтвердив. Г. Москаль пропонував судді, щоби засідання таки відбулося, оскільки редактор знав про нього, і просто злякався, але суддя таки вирішив його відкласти його на кінець місяця. Незважаючи на те, що засідання таки не відбулося, дійство у залі суду було дуже цікаве – молилися, сварилися, кричали та інше, і все це представники „Ідеаліста“.

Відразу після того, як представники організації „Ідеаліст“ прийшли до зали суду, вони помолилися за Кучму, власне, практично проклинаючи у молитві його за все, що коїться у країні. Потім вони намагалися з’ясувати стосунки з Генадієм Москалем, якого всіляко ображили, кричачи при цьому. Пересварилися вони також з іншими людьми, які відстоювали позицію Комітету у справах нацменшин.

Опісля того, як суддя прийняв рішення, не проводити сьогоднішнє засідання, представники „Ідеаліста“ вкотре помолилися і покинули зал суду, аби давати свої коментарі з приводу усього, що там відбувалося. Бажання коментувати у них, здається, було таке сильне, що вони ніяк не могли стриматися і постійно заважали Генадієві Москалеві, який коментував журналістам ситуацію, що склалася. „Він ( Маньковський) не з’явився, бо просто злякався. Минулого разу, коли було переше засідання люди чули, як він нічого не міг пояснити. Коли його питали, чому він проповідує антисемітизм, він просто говорив, що не любить євреїв“ – наголосив Москаль, – „За його словами складається враження, що у всьому винні євреї. Я навіть думаю запропонувати судді зобов’язати цю людину до стаціонарного психологічного лікування“.

Нагадаємо, перше судове засідання у цій справі відбулося в кінці серпня. Сьогодні ж Г. Москаль планував представити результати експертизи публікацій газети „Ідеаліст“, які на думку Державного комітету у справа національностей та міграції мають антисемітський характер. Загалом, справа „Ідеаліста“, головною темою статей якого є ненависть до євреїв, тягнеться, за словами Москаля, ще від 2002-го року, коли було подано заяву про заборону газети до Пустомитівського суду. Проте тамтешній суддя боявся її розглядати і справу, за рішенням голови Верховного Суду передали у Личаківський районний суд міста Львова. „Ідеаліст“ з 1996 року „публікує ксенофобські, антисемітські матеріали, розпалюючи міжнаціональну ворожнечу в Україні“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *