ОСТАННІ НОВИНИ

Академія мистецтв святкувала присудження їй звання “Національна”

|

Люди творчі, які, безперечно, викладають і навчаються у Львівській академії мистецтв, не відмовили собі в оригінальності – урочистості з нагоди відкриття нового, вже 57-ого навчального року, провели не у перший день осені, а сьогодні, другого вересня. Окрім побажань першокурсникам, виступаючі наголошували й на тому, що академії Указом президента, підписаним 21-го серпня, присвоєно високе звання “Національна”. Вона стала п’ятим вищим навчальним закладом у місті з таким статусом.

Ректор ВУЗу, професор Андрій Бокотей зазначив, що десять років тому інститут був перейменований у академію. За цей час студенти не без допомоги викладацького складу досягли значних успіхів, особливо, в опануванні творчих спеціальностей, яким в Україні аналогів немає. Пан Бокотей привітав молодь, яка вибрала нелегкий шлях до вершин мистецтва.

Національним по духу і змісту заклад був від часів створення у далекому 46-ому році, тепер він став національним ще й по формі, переконаний заступник голови облдержадміністрації Володимир Герич. А заступник міського голови з гуманітарних і соціальних питань Ірина Романів висловила впевненість, що серед студентів, які лише другий день прийшли на заняття у Національну академію мистецтв, є люди, якими невдовзі гордитиметься місто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *