ОСТАННІ НОВИНИ

Плату за проживання у гуртожитках завищують неправомірно

|

“Плату за проживання у гуртожитках неправомірно завищують”, — повідомив Західну інформаційну корпорацію заступник начальника Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області Ярослав Куцько.

Під час перевірки гуртожитків ТзОВ ”ЖЕК-Агро” та ВАТ ”Прогрес” було виявлено порушення з нарахування плати за проживання мешканців гуртожитків.

Зокрема, при перевірці гуртожитку ТзОВ ”ЖЕК-Агро”, яка була проведена на звернення його мешканців, було виявлено, що з 01.04.04 оплату за проживання почали нараховувати з розрахунку на одне ліжко-місце, що спричинило її завищення. “Згідно з розпорядженням голови Львівської ОДА від 07.06.02 нарахування мало проводитись наступним чином – квартплата плюс комунальні послуги”, — заявив Я. Куцько.

Крім того, були виявлені порушення порядку нарахування оплати за водо-, газо- і теплопостачання та квартплати. Суми даних нарахувань виявились заниженими. “Загалом підприємство завинило мешканцям – при врахуванні недоплати за комунальні послуги – 8 798 грн. Тому інспекція зобов’язала підприємство зробити перерахування платежів”, — поінформував Я.Куцько.

Стосовно гуртожитку ВАТ ”Прогрес”, то Я.Куцько поінформував: тут завищили плату за користування житловою площею на 7624 грн. та водночас недорахували оплати за газопостачання на 1800 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *