ОСТАННІ НОВИНИ

У школах розпочався новий навчальний рік

|

Сьогодні, уперше після довгих літніх канікул, школярі та студенти сіли за парти. Загальноосвітні середні та вищі навчальні заклади святкують нині День знань. До навчання цьогоріч приступить близько 84 тисяч львівських школярів, а перший дзвінок пролунав для шести тисяч першачків.

За словами начальника управління освіти Львівської міської ради Костянтина Лазурка до навчання цьогоріч приступило на чотири тисячі менше школярів, ніж минулого року. “Така тенденція до зменшення кількості дітей у навчальних закладах, що пов’язана із демографічною ситуацією, спостерігається протягом кількох років. За прогнозами демографів, вона збережеться щонайменше до 2015 року, а її наслідки, можливо, будуть подолані не раніше 2020 року. В Україні порівняно з 1997 роком у 2003 році прийом учнів до перших класів зменшився на 28 відсотків”.

Особливістю цього навчального року є те, що школа поступово переходить на 12-річний термін навчання, і з сьогоднішнього дня вся початкова школа буде чотирирічною. Оскільки всі діти зараз з третього класу перейшли у 4-ий, то на 60% менше п’ятикласників. Це викликає диспропорцію і в навантаженості на вчителів, тобто потрібні будуть вчителі у початковій школі, а зменшиться кількість педагогічних ставок у старших класах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *