ОСТАННІ НОВИНИ

У віддаленому селі Турківщини відкрили нову школу

|

В одному з найвіддаленіших сіл Турківського району – Боберці, сьогодні відкривають двері нової школи. Привітати мешканців села приїхав особисто голова ОДА Олександр Сендега, який до речі, курував будівництво від початку і обіцяв селянам, що їхні діти першого вересня приступлять до навчання у новобудові.

За недовгий час школу вдалося збудувати завдяки спільними зусиллями обласної влади, субвенціям з держбюджету та активній роботі мешканців, які допомагали будівельникам і виконували чорну роботу.

Як повідомляв голова Турківської райдержадміністрації Олег Барабаш, цього року у будівництво школи вкладено 1,3 мільйони гривень. Останні 500 тисяч — за рахунок державної субвенції, рішення про розподіл якої було прийнято постановою Кабміну 10 серпня цього року. Саме ці гроші дозволили будівельникам здати першу чергу будівництва школи до початку навчального року. Голова Турківської РДА відзначив вклад у з’яву у Боберці нової школи сільського голови Анатолія Біжика, який зумів згуртувати односельчан на посильну працю на будівництві, перетворивши цей об’єкт на народну будову.

Школа, у якій навчатиметься близько 200 дітей, повністю вкомплектована учительським складом. У школі буде сучасний комп’ютерний клас.

Село Боберка розташоване за 2 кілометри від польського кордону у напрямку польського містечка Нижні Устрики (Устшикі Дольне). Налічує близько 1200 мешканців, з них 200 – діти шкільного віку. Серед мінусів села – важке транспортне сполучення, до асфальтованої траси Львів-Ужгород у селі Бориня – майже 30 кілометрів. Однак, у недалекому майбутньому, поблизу Боберки планується відкрити міжнародний транспортний перехід у напрямку Нижніх Устриків. З усіма перпспективами, які з цього випливають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *