ОСТАННІ НОВИНИ

Монахи УГКЦ з’їдуться до Львова на Собор

|

Вперше в історії Української Греко-Католицької Церкви відбуватиметься Собор монашества. 8-11 вересня до Львова з’їдуться 60 делегатів від усіх монаших інституцій УГКЦ, щоб розглянути сучасний стан монашества, популяризувати його в суспільстві.

“Нині монашество переживає ненайкращі часи, бо в Україні переважає дух світський, споживацький. Саме тому маємо сьогодні так мало покликань в монахи,”- наголосив отець Корнилій Яремак, голова Секретаріату Собору монашества. За його словами, в суспільстві склалося хибне враження про монаше життя, адже люди розуміють монаха як втікача від світського життя задля спасіння власної душі. “Тому ми хочемо вивчити та розкрити роль монаха і монахині в житті суспільства,” – розповів отець Корнилій.

Монаший собор працюватиме 5 років. Перша сесія Собору на тему “Ідентичність монашества в покликанні і служінні УГКЦ” розпочнеться 8 вересня у Львівській духовній семінарії. В 2006 року відбуватиметься друга сесія Собору, а в липні 2008 року – третя сесія. Між сесіями працюватимуть комісії, які шукатимуть відповіді на питання, проставленні під час сесій.

Сьогодні в Українській Греко-Католицькій Церкві налічується 1 тисяча 500 монахів. За словами сестри Дії Стасюк, голови Патріаршої і Митрополичої комісій, кількість покликаних в монахи зменшується. Порівняно з минулим роком кількість кандидатів зменшилась на третину. Торік в чоловічі і жіночі монастирі прагнуло 60 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *