ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд підтвердив, що Дмитро Чобіт порпався у брудній білизні Медведчука

|

Апеляційний суд Києва визнав автора книги „Нарцис“ про голову Адміністрації Президента Віктора Медведчука колишнього депутата Верховної Ради Дмитра Чобота винним у втручанні в особисте життя Медведчука. Про це Чобіт заявив на сьогоднішній прес-конференції, з посиланням на рішення Апеляційного суду Києва від 26 липня, повідомляють „Українські Новини“.

„Я переконався в одному: у нас зруйноване правосуддя. У нас суди виконують політичні замовлення“, – заявив Чобіт.

За його словами, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення, що відрізняється від рішення Печерського суду тільки сумою моральної шкоди, яку відповідачі зобов’язані виплатити Медведчуку.

Апеляційний суд Києва зобов’язав Чобота виплатити Медведчуку 10 тис. гривень за моральний збиток, а видавництву „Просвіта“, що надрукувало книгу – 20 тис. гривень.

Чобіт повідомив, що в іншому Апеляційний суд підтвердив рішення Печерського районного суду.

При цьому суд визнав такими, що відповідають дійсності, 78 з 99 епізодів у книзі, що заперечуються Медведчуком . Чобіт заявив, що Апеляційний суд, також як і Печерський районний суд не дав ніякої юридичної оцінки доказам вірогідності цих епізодів у книзі.

Чобіт також повідомив, що до 25 серпня він звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою на рішення Апеляційного суду. „Це далеко не кінець тривалої судової епопеї у справі про захист честі, гідності та ділової репутації, прецедентів якому українське правосуддя ще не знало“, – заявив Чобіт.

За словами Чобота, у випадку, якщо Верховний Суд не задовольнить цю скаргу, він має намір заперечувати рішення суду в Європейському суді з прав людини. „Я все ж таки думаю, що Верховний Суд… не допустить такої ганьби, щоб слухали цю справу ще й у Страсбурзі“, – сказав він.

Нагадаємо, що 2 липня Апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу Чобота на рішення Печерського районного суду, що 7 квітня визнав Чобота винним у втручанні в особисте життя Медведчука.

Суд зобов’язав Чобота виплатити Медведчуку 100 тис. гривень, а видавництво „Просвіта“, що надрукувало книгу, – 50 тис. гривень за моральний шкоду.

У 2003 році Печерський суд Києва почав розглядати позов Медведчука проти Чобота.

У 2002 році прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Чобота за фактом втручання в особисте життя Медведчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *