ОСТАННІ НОВИНИ

Авторську школу “Тривіта” виселяють?

|

Директор авторської школи “Тривіта” Марія Чумарна розповсюдила сьогодні серед представників ЗМІ текст відкритого листа, адресованого львівському міському голові та управлінню освіти Львівської міськради. У зверненні вони просить допомоги у розв’язанні конфлікту із виселенням школи із орендованого приміщення.

“Дивним є те, що школа, яка перебуває у комунальній власності, орендує у місті приміщення, а ще дивнішим, що уже другий рік підряд Залізничний районний відділ освіти погрожує викинути школу з приміщення на вул. Виговського. Останні письмові попередження про те, що школа з 1 вересня 2004 року буде виселена, ми отримали 27 серпня цього року” – зазначила М. Чумарна.

Директор “Тривіти” також повідомила, що через відсутність приміщення та матеріально-технічної бази школа не має можливості проводити набір учнів. Марія Чумарна заявила, що “ні на листи дирекції школи, ні на депутатські запити батьківської громади, ні на листи міністра освіти і науки України п. Кременя та віце-президента Академії педагогічних наук п. Савченко, не поступило жодної конструктивної відповіді від керівництва Львова. Натомість завідувач дитсадка №75 (саме приміщення цього дитсадка, що на вул. Виговського, і орендує школа) показала листа, підписаного заступником міського голови із гуманітарних та соціальних питань Іриною Романів, у якому сказано, що з 1 вересня цього року авторську школу “Тривіта” буде виселено із приміщення дитсадку”.

Авторську школу “Тривіта” відкрито у Львові ухвалою сесії Львівської міської ради №762 від 31.08.2000 року. Школа “Тривіта” працює за педагогічною концепцією члена Національної спілки письменників України Марії Чумарної.

Школа “Тривіта” є в комунальній власності і створена на базі приватної авторської школи Марії Чумарної – експериментального майданчика АПН України (приватна школа Марії Чумарної була відкрита у1991 році, а закрита у 2000-му через відсутність приміщення).

Нині в авторській школі “Тривіта” навчається 95 учнів та працює 25 працівників, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *